tiistai 13. toukokuuta 2008

Ensimetrit vierähti viikoiksi

Säikähdin ihan. Katselin eilen kalenteria ja tajusin, että aloitin neljättä viikkoa duunissa! Tätä vauhtia elämä juoksee ohi, enkä edes ehdi huomaamaan sitä.
Vauhti on ollut siis kova. Jo heti toisena päivänä pääsin lukemaan aamun avaavat uutiset puoli seiskalta ja siitä asti on aika mennyt tiiviisti tositoimissa uutisia kirjoittaen, metsästäen, ihmisiä haastatellen ja juttuja editoiden.
Tähän mennessä opittua: kaksi toimitusjärjestelmää, kaksi editointiohjelmaa. Kahden viikon jälkeen toimituksen järjestelmät muuttuivat kokonaan. Nyt tuntuukin, että pää on niin täysi tekniikkaa, ettei perushommat enää mahdu sinne. Ongelmia oli jo tänne kirjoittamisen kanssa.. Kun on tullut niin paljon ja nopeasti, niin saa varmaan töissäkin perusteiden kanssa puuhata vielä hyvän aikaa, ennen kuin hommat on handussa. Ja juuri tuo tekniikan ähky tekee tosi väsyneeksi välillä. Niin paljon asiaa.
Itse työ täällä on antoisaa ja kiinnostavaa. Työpaikka on ihana ja työporukka samoin. Yllätyksekseni toimituksessa on myös paljon nuorempaa väkeä. Lisäkseni kaksi pääaineilijaa kotiyliopistosta ja yksi sieltä jo valmistunut. Hauska juttu! Toimituksessa on yhteensä kolmisenkymmentä työntekijää, ikähaitari on mahdollisimman leveä. Jo alusta asti oli selvää, että yhteishenki on hyvä. Oli kivan tervetullut olo, kun ilmapiiri oli niin avoin ja mutkaton.
Paljon oon joutunut aamuvuoroihin kulkemaan taksilla, mikä on tietysti hienoa ja kivaa. Ajokorttihanke on töiden aloituksen aikaistumisesta johtuen hieman viivästynyt. Kirjalliset sentään on onneksi takana, mutta vielä pitäisi muutama ajotunti puristaa ja päästä inssikin läpi. Aika paljon kortin saaminen helpottaisi. Aamuvuorossa täytyy availla ääntä, eikä sitä tee taksissa. Työpaikalla voi laulella pipoja ja ölistä, mutta sekin on vähän epämiellyttävää. En tykkää edes karaokesta ja muutenkin laulelisi mieluummin vaikka omassa rauhassaan auton ratissa. Sitä siis odotellessa.
Ensi viikolla aloitan työt myös TV:n puolella. Odotan jännityksellä. Pääsee keikoille ja ulos talosta.

Ei kommentteja: