sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

On a stakeout

Tänään toiminta muistutti jo poliisimeininkiä. Kesäkuvaajan kanssa kierrettiin lähiseudun gasoasemia ja tarkoitus oli tehdä juttua bensan hinnasta. Korkealentoista menoa siis.

Ajoimme naapurikaupunkiin. Etsimme sopivan aseman. Sitten se alkoi, odotus nimittäin. Istuimme autossa kuin kaksi kyttää amerikkalaisessa leffassa. Kyttäyskeikka. Vain pähkinät puuttuivat, kuten kaveri totesi.

Eräs oudoimmista keikoista tänä kesänä. Oli tarkoitus etusivun pääkuva saada aiheesta. Meilläpäin pääkuva ei yleensä ole pääuutisesta, vaan siihen haetaan jotain kivaa. Me siis haimme kivaa autoa.

Niitä ei näkynyt. Lopulta tiellä kurvasi hauska maasturi. "Tule tankkaamaan", totesimme yhdessä. Tulihan se. Syöksyimme työhön. Jätin pelkääjän oveni (ikkuna alhaalla, tottakai) auki Miami Vice -tyylillä. Pettymys oli melkoinen, kun tyypsä ei halunnut tulla kuvattavaksi. Takaisin autoon.

Odotimme lisää. Lopulta alensimme rimaa ja otimme Volvon. Ihan sama lopulta, sillä kuva oli bensakuitista miehen käsissä. Onneksi jälkimmäisellä kerralla suljin oveni kiltisti. Autoa piti nimittäis siirtää. Komeetahan se olis, että kansikuvassa olisi taustalla firman auto parkissa. Tästä tuli kuitenkin kuva sisäsivulle.

Ajoimme takaisin, menimme ABC:lle. Odotimme kansikuva-autoa. Ei löytynyt. Kaikki kivan räikeät pakut ja muut kiersi tankkauspisteen. Istuimme autossa, kuin mitkäkin. Hauskaa oli se, että viereemme tuli toinen auto, jossa mieskaksikko istui myös. Ihmettelimme, mitä HE tekivät.

Vaihdoimme pettyneinä lopulta kilometrin päähän toiselle ABC:lle. Sielläkin hiljaista. Kummallista oli se, että tää mieskaksikko toiselta ABC:ltä kurvasi sinne myös. Olivat myymässä autoa, ja aiemmin väärällä ABC:llä, näin päättelimme lopulta.

Lopulta me poistimme riman. Kaikki muu paitsi mustat autot kelpaavat. Saimme haastateltavan ja kuvan, siitä tuli ihan kiva. Jutusta tylsä bensajuttu, mutta tulipahan tehtyä. Aika outo juttukeikka kaikkineen, ja siksi kiva.

NP: Kalmah, biisistä ei tietoa. Ihan hyvää groovea.

Ei kommentteja: